Framgångstips

Valutahandel I Utlandet


skrivet den 17 dec av Admin, klockan:09:20
Jag har under några års tid sysslat med valutahandel från mitt hem i Öst-Timor, ett något märkligt val av plats kan tyckas. Dock finns det en självklar förklaring till detta som väl hänger samman med mitt arbete. I Öst-Timor så beskattas valutahandel betydligt lägre än i Europa, dessutom har bankerna hög sekretess. utifrån mina erfarenheter så är de flesta väserländska valutor gravt övervärderade.
Jag har därför helt inriktat mig på att handla uteslutande med valutor från forna sovjetstater. Min absoluta bästa affär gjorde jag när jag sålde nära två miljoner tadzjikiska Somoni till dubbla värdet av vad jag köpte dom för till landets egna regering under 2009. Det visade sig att Tadzjikistan hade låst upp alla sina tillgångar i värdelösa kopparobligationer och led av akut kontantbrist.
De sökte då med ljus och lykta efter Somoni i kontanter och det var inte bättre än att jag satt på den enskilt största förmögenheten varvid jag blev högintressant för den tajikiska finansminister.

I utbyte för dessa Solmoni fick jag obligationer i den tadzjikiska gruvindustrin som jag sedan sålde dyrt till en Rysk oligiark. Det är dock en helt annan historia.

Bli den första att värdera denna post

  • Currently 0/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kommentarer är stängt